Onze Tomaten

Background img 0203

Onze Tomaten

Wist je dat tomaten de meest geteelde groenten zijn in ons land? Het aantal soorten dat bestaat is enorm.
Je hebt ze in alle vormen én zelfs in alle kleuren.

Bovendien kan je ze in de keuken gebruiken voor alle mogelijke gerechten: een carpaccio met een Coeur de Boeuf, een tomatensoep met de Elite trostomaat, heerlijke saus met pruimtomaten en ook voor een tussendoortje is een snoeptomaatje heerlijk.

Ook het Huis van de Tomaat kweekt veel variëteiten. Je vindt ze bovendien dagelijks in de tomaatautomaat.

Elite tomaten
Elite more_vert
Elite close

Onze meest geteelde tomaten zijn de Elite tomaten. Het zijn trostomaten met een mooie ronde vorm en ze zijn super van smaak. Je kan ze gebruiken voor je lievelingssaus of soep maar net zo goed voor een salade of bij een pasta.

Picture Coeur de Boeuf
Coeur de Boeuf more_vert
Coeur de Boeuf close

De Coeur de Boeuf is een geliefde tomaat voor hobbychefs. Zij gebruiken ze graag voor een heerlijke fijn gesneden carpaccio. Het is een echte Mediterraanse tomaat. Ze is meestal groot en heeft een eerder grillige vorm. Ze is vlezige en laat zich genieten door zijn vorm en smaak, een echte aanrader.

Prunella tomaten
Prunella more_vert
Prunella close

Deze tomaten zijn pruimtomaten en hebben een meer langwerpige vorm. Net als de Elite tomaten kan je ze gebruiken voor warme én koude gerechten. Ze zijn pittig van smaak en door hun vorm doen ze denken aan Italiaanse saustomaten. Voor saus zijn ze ook ideaal omdat ze goed binden.

Picture Snoepertjes
Snoepertjes more_vert
Snoepertjes close

Voor de Snoepertjes hebben we rode, oranje, gele én zwarte tomaatjes die élk hun eigen smaak en textuur hebben. Ze zijn steevast een groot succes bij kinderen want zijn allemaal zoet van smaak. Je vindt ze ook in de tomaatautomaat in snoepzakjes.

Picture Cherrytomaten
Cherrytomaten more_vert
Cherrytomaten close

Deze kerstomaten hangen in trosjes bij elkaar en zijn kleine zoete cocktailtomaatjes. Ze zijn perfect rond en hebben een dieprode kleur. De sappige smaak van deze tomaatjes doet je helemaal aan de zuiderse landen denken.

Picture Snoeptomaten
Snoeptomaatjes more_vert
Snoeptomaatjes close

Snoeptomaatjes kan je in leuke puntzakjes krijgen in onze automaat.
Ze zijn een heerlijk zoet én gezond tussendoortje.